118 anys d’història en una magnífica 18ª Gala de Penyes!

 

Sentiment perico, passió i amor per uns colors. Tres maneres de definir el que ha estat el dia d’avui, 28 d’octubre de 2018.

El RCD Espanyol de Barcelona celebra els 118 anys d’història en aquest 28 d’octubre, un dia màgic, assenyalat a l’imaginari de tots els pericos. 118 anys vivint dempeus, orgullosos dels colors blanc-i-blaus i de la trajectòria d’un club fonamental en el relat del futbol estatal i local.

Aquest matí, la Fundació, encapçalada pel seu president Antoni Fernández Teixidó, i una delegació del club, amb el conseller i director de Coordinació de Gestió i Negoci, Mao Ye, i l’ambaixador social i màxim golejador de l’entitat, Rafa Marañón, i la presidenta de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol, han fet un particular homenatge a Àngel Rodríguez, fundador del club al 1900, amb una emotiva entrega floral al nínxol del cementiri de Sant Gervasi on està enterrat, en la qual també ha participat el seu nét, José Miguel de Nadal Rodríguez. Àngel Rodríguez i els seus companys, aleshores estudiants de la Universitat de Barcelona, simbolitzen un dels trets distintius més importants del club: la seva total identificació amb la ciutat de Barcelona i amb l’esport català des del mateix dia del naixement de l’entitat.

Més tard, una amplia representació de l’entitat blanc-i-blava, la Federació Catalana de Penyes de l’Espanyol, la mateixa Fundació, ambaixadors socials i un bon nombre de socis han liderat el tradicional tribut davant l’estàtua de l’afició en aquesta jornada festiva de celebració i sentiment perico. Desenes de penyes han desafiat la pluja i han volgut participar de l’ofrena floral al Monument en Homenatge a l’Afició; acte que ha comptat també amb l’actuació de César Canut, fill d’en Carles Canut, que ha interpretat el “Glòria als herois”. L’acte ha conclòs amb el parlament del Sr. Antoni Ferández Teixidó.

L’ofrena ha començat a les 12:30h, però és que poc més tard ha arribat l’hora de la 18a Gala de Penyes de  la Federació Catalana de Penyes de l’Espanyol, que s’ha celebrat a la majestuosa Sala President de l’RCDE Stadium. Una trobada de celebració que ha coincidit amb el 118è aniversari del club, una data significativa i carregada de simbolisme un moment il·lusionant per a l’afició perica, i que ha aplegat gairebé 300 pericos i 80 penyes que han compartit àpat.

El món social ha volgut premiar David López com el millor jugador de la temporada 2017-2018, a Óscar Melendo com a jugador revelació i a Berta Pujadas com a millor jugadora del Femení. L’Espanyol B ha estat reconegut amb el premi al futbol base, Diego Orejuela, el guardó dels Veternas, mentre que La Grada ha rebut el premi de projecció i difusió de les penyes. L’Espanyol Special, actual campió de LaLiga Genuine i orgull de tota l’afició, també ha tingut un distingit guardó. Jaume Martínez, coordinador de penyes del RCD Espanyol, ha rebut també el guardó honorífic de la FCPE per a premiar tots els anys de feina vers el món social perico.

A més a més de tots els recordatoris a les penyes, s’ha dut a terme una sèrie d’agraïments a l’Agrupació de Veterans, encapçalada pel seu president Rafa Marañón, a Cèsar Canut, com homenatge al seu pare Carles Canut, reconegut seguidor, intèrpret del teatre català i director artístic, i a Ramon Liesa, més conegut com “el Señor del Puro” per la seva estreta col·laboració. Els patrocinadors de l’esdevidement, Rastar, La Fundació, Conservas Dani, Publidatis, Log-Sir, Rhombus i Barnaporters també han gaudit d’una càlida ovació dels assistents.

Finalment, David Tolo, historiador del club i responsable del Tour, i Xavi Salvatella, director de Comunicació de l’entitat, han estat guardonats amb la insígnia de plata en reconeixement a la seva trajectòria professional i dedicació al RCD Espanyol. La insígnia d’or, el moment més solemne de l’acte, ha estat per a Joan Collet, ex-president de l’entitat i fidel seguidor i cèlebre penyista.

Araceli Pérez, presidenta de la FCPE, i Carlos García Pont, vicepresident del RCD Espanyol, han estat els encarregats de posar el punt i final a una celebració sempre entranyable, festiva i plena d’orgull perico.

Vídeos d’Espanyol TV: Ofrena 118è aniversari / 18a Gala de Penyes