Aplec 2010


Èxit del XXè. Aplec de Penyes

El sol radiant i les mostres d’alegria han presidit l’inici d’aquest diumenge del XXè Aplec de Penyes, que s’està celebrant aquest cap de setmana a Cornellà de Llobregat.


La jornada ha arrencat aviat, amb l’esmorzar popular que ha tingut lloc en el camp de rugbi municipal proper a l’Estadi RCDE. La representació institucional ha estat gran, i a més del president del club, Dani Sánchez Llibre, el vicepresident, Ramón Condal, el conseller delegat, Joan Collet, i els consellers Enric Beltrán, Joan Josep Bertomeu, Fernando Molinos, August Newton, Antoni Fernández Teixidó, Francesc Ciprés i José Luis Morlanes no s’han perdut aquest acte.

Tampoc no ho han fet múltiples representants de la FCPE, amb el president Alberto Ariza al capdavant, i centenars de penyistes, per als quals Xavi Edo, president de la PE Cornellà i els membres de l’ambaixada organitzadora han estat els millors amfitrions.
Després de l’esmorzar, ha arribat el torn al preceptiu cercavila, acompanyat de música en directe, amb destí a la Casa de la Vila.

Una vegada a l’Ajuntament, els representants de la comitiva han firmat al Llibre d’Honor i després s’han dut a terme els parlaments. El primer d’ells ha corregut a càrrec de l’exjugador blanc-i-blau i actual president de l’Agrupació de Veterans del RCD Espanyol, Rafa Marañón, que ha volgut iniciar el seu discurs tenint un “record per a una persona molt especial per a nosaltres, Dani Solsona, que no ha pogut estar ara aquí amb nosaltres, com ell hagués volgut, per motius personals. En tot cas per a mi és un gran orgull poder representar-lo avui aquí, i estic encantat i viure amb tots ells un dia tan especial.” A més, Marañón ha volgut referir-se a “el nostre futbolista Dani Jarque, que tan tristament ens va deixar aquest passat estiu“. Així mateix, també ha volgut recordar-se de la Penya Rafa Marañón de Navarra, com a exemple del gran esforç i la gran tasca que fan les penyes de fora de Catalunya, que “viuen en un ambient diferent del nostre i han de lluitar en solitud“. No ha volgut acabar Marañón la seva intervenció sense destacar que “tenim un gran president, un gran equip, jove però amb molta projecció, i una gran afició, que sou vosaltres“.

Després d’ell, va prendre la paraula el president de la penya amfitriona i organitzadora d’aquest XX Aplec De Penyes, Xavi Edo, de la PE Cornellà, que va voler agrair “l’esforç i motivació de la junta de la penya i tots els que s’han involucrat en l’organització d’aquest acte, que espero que us faci gaudir“. De manera molt similar s’ha expressat el president de la FCPE, Alberto Ariza que ha volgut “reconèixer i agrair el treball realitzat per a la posada en marxa d’aquest Aplec, que marcarà l’inici d’una convivència exemplar entre la ciutat de Cornellà i els aficionats blanc-i-blaus.”

Dani Sánchez Llibre, per la seva part, a més d’assegurar que “a Cornellà em sento a casa“, ha recordat els dies el 2001 en què va venir per primera vegada a veure els terrenys on avui s’ubica l’estadi perico, i com els passos van anar avançant “lents, però segurs” com li va assegurar el llavors alcalde José Montilla. Així mateix, el president blanc-i-blau ha reconegut que ha vist complir-se el somni “que l’Aplec se celebrés a la ciutat que acull el nostre estadi“.

L’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antoni Balmón ha tancat els parlaments recordant a tota la massa social blanc-i-blava que “aquesta és casa vostra” donant una gran importància a la relació entre la ciutat i l’estadi, que significa “un motor social i econòmic clau per a la localitat“.

A continuació, tota la comitiva, juntament amb la Xaranga que ha animat tot el matí, s’ha dirigit a l’Estadi RCDE, on tindria lloc el partit entre els Veterans del RCD Espanyol i un combinat format per integrants de diferents penyes, que ha acabat amb victòria (3-2) per als Marañón, Eloy, Samper, Solsona… Els jugadors Javi Márquez i Jordi Amat han estat espectadors d’excepció.

Després ha arribat el plat estrella de l’Aplec, el dinar de germanor entre tots els assistents. En total, han estat 850 els presents a l’àgape, amb fins 81 penyes representades, que han gaudit d’un excel.lent dinar i una vetllada amb sorpreses, diversió, i lliurament de regals. També s’han succeït els preceptius parlaments, el primer d’ells a càrrec del president de l’ambaixada organitzadora, Xavi Edo, que ha reiterat l’agraïment a totes les persones que han posat el seu esforç per fer realitat aquest XX Aplec. Edo també ha protagonitzat un dels moments més emocionants del cap de setmana, quan li ha fet lliurament a Alberto Ariza de la primera insígnia de la PE Cornellà, una peça única original de 1952.

Ariza ha pres la paraula a continuació, per a nou felicitar tots els responsables d’aquest Aplec i expressar que “els nostres prepotents veïns, per més que ens copiïn les campanyes, i la Motada, mai no podran tenir ‘La Força d’un Sentiment’, perquè la nostra és la millor afició de totes“.

Abans de que el Tinent d’Alcalde de Cornellà, Antonio Martínez Flor tanqués l’acte assegurant que “esperem que la nostra relació amb l’Espanyol duri molts anys“, Dani Sánchez Llibre ha felicitat a Edo i Ariza per l’èxit d’aquest Aplec i ha agraït a l’Ajuntament de Cornellà per la seva col.laboració, així com ha recordat que “aquest Espanyol no seria possible sense les penyes.” Amb referència a l’estadi i aquesta nova vida de l’Espanyol a Cornellà, el màxim mandatari perico ha assegurat que “ha estat un camí molt llarg fins a poder tenir el nostre estadi, però ara, per fi, estem recollint els fruits.