Aplec 2012

La localitat d’Argentona acull l’Aplec de Penyes en què han participat més de 800 pericos.


Uns 800 pericos s’han reunit aquest diumenge a Argentona per celebrar el XXII Aplec de Penyes, una de les cites més importants per a la massa social espanyolista. Des de primera hora del matí, Argentona s’ha tenyit de blanc i blau per gaudir d’una jornada inoblidable i en la qual les diferents penyes del RCD Espanyol han compartit experiències, vivències, records, etc., I han gaudit d’un dia especial i únic. Aquest any, a més, s’ha aprofitat per celebrar la XVI Mongetada d’Argentona ‘Memorial Domingo Lladó’, fet que ha permès a la família espanyolista gaudir de dos grans esdeveniments en un mateix dia. Insuperable!

L’activitat ha començat aviat per als més esportistes amb el torneig interpenyes de futbol-7. El vencedor final ha estat la PBB de Cardedeu, que s’ha imposat per 2-1 a Breda en el partit decisiu. Mentrestant, la resta dels assistents gaudia d’un bon esmorzar per carregar forces que els permetés afrontar la jornada amb garanties. Un dels moments més impressionants de l’Aplec ha estat l’arribada del Perico, que ha caigut des del cel i ha realitzat una entrada espectacular.

Posteriorment, una representació de la comitiva, amb el president del RCD Espanyol, Ramon Condal, al capdavant, s’ha desplaçat a l’Ajuntament de la localitat on els presents han realitzat un intercanvi de plaques per deixar constància d’aquest gran moment. El club ha estat representat pels vicepresidents Francesc Ciprés i Germán de la Cruz, els consellers Joan Josep Bertomeu, Albert Garrofé i Rafa Entrena i el conseller delegat, Joan Collet. L’entrenador del primer equip, Mauricio Pochettino, també ha acudit a la cita perquè ha estat premiat per la penya d’Argentona amb el memorial Domingo Lladó. “És un dia feliç per al espanyolisme i per a mi és un honor compartir aquest dia amb tanta gent. Vull agrair l’afecte i les mostres d’afecte de totes les persones”, ha comentat. Les jugadors del Femení A, recents campiones de la Copa de la Reina, també han rebut un càlid homenatge.

Alberto Ariza, president de la FCPE, Jaume Lladó, president de la PE d’Argentona, i l’alcalde de la localitat, Ferran Armengol, també han tingut el seu protagonisme. Condal, en du discurs davant els penyistes, ha assenyalat que el club ha de fer “autocrítica” i ha apuntat que “tots hem d’anar en la mateixa direcció”. Així mateix, ha indicat que se sent “molt orgullós” de ser el president de l’Espanyol i ha garantit que “fitxarem i farem un equip competitiu”. Ariza, per la seva banda, ha convidat a reflexionar sobre la segona volta de la temporada a tots els estaments del club al mateix temps que ha recordat que “un Espanyol dividit és un Espanyol sense futur”. Finalment, Lladó ha agraït a totes les persones que han fet possible l’Aplec. “Hem d’estar tots junts per arribar el més lluny possible”, ha sintetitzat.

La diversió per als assistents ha estat total. Una de les grans novetats d’aquest Aplec ha estat la Fan Zone. En aquesta zona hi havia atraccions d’inflables, música amb Dj Ciano, un estand amb la botiga del club i un altre per al nou diari ‘La Graderia’, una carpa de la casa Jovi, on s’han pogut maquillar la cara amb els colors blanc i blaus i on els més petits han pogut dibuixar i pintar. Els penyistes han gaudit al màxim en la Fan Zone, on han pogut completar diferents activitats. El Torneig de Bitlles Catalanes també ha estat un enorme èxit de participació i una bona oportunitat per comprovar la destresa dels assistents. Els veterans, per la seva banda, han demostrat la seva classe i s’han imposat amb comoditat a l’equip local.

Un altre dels moments més emblemàtics de l’Aplec ha estat la baixada des de l’Ajuntament fins a la ‘Zona Fan’ acompanyats de la Colla de Geganters i Grallers d’Argentona. Els colors blanc i blaus han pres els carrers d’Argentona, que aquest diumenge ha viscut una festa increïble. Abans del dinar, ha arribat el torn per al periodista Sergi Mas, que ha realitzat el pregó d’aquest XXII Aplec de Penyes. Mas ha recordat l’èxit en les dues finals de Copa del Rei del 2006 i del 2006 i també ha tingut paraules d’elogi per al Juvenil A.

Argentona s’ha convertit en la capital de l’espanyolisme i, un cop més, ha demostrat ser una localitat acollidora. Els integrants de la penya i de la FCPE han realitzat una excel•lent tasca perquè la família blanc i blava gaudís d’una jornada inoblidable.