Gala temporada 2009-2010

 

La XIII Gala de la Federació Catalana de Penyes serveix per evidenciar la fortaleça de la massa social blanc-i-blava

Ahir, l´Hotel Hesperia Tower de l´Hospitalet va ser escenari d´un acte ben especial, la XIII Gala de la Federació Catalana de Penyes del RCDE, on al llarg de més de tres hores de cerimònia va haver temps per reconèixer la gran tasca d´aquest col·lectiu tan important per a la nostra entitat, i també per a que la mateixa FCPE lliurés els diferents guardons que enguany ha atorgat a diferents persones i col·lectius vinculats al sentiment blanc-i-blau.

En un acte tan especial per la vida social del club van estar representats tots els estaments de l´entitat, començant per l´institucional, amb Daniel Sánchez Llibre, Ramon Condal, Josep Ramió, Fernando Molinos i Enrique Beltrán, i el conseller delegat Joan Collet; tampoc van faltar els presidents de l’Agrupació de Veterans i de l’APMAE, Rafa Marañón i Ramon Rius, respectivament, i Lorena Ferrara en representació de la Fundació Privada del RCDE; a més d´altres persones molt vinculades a l´entitat com el diputat de CIU Josep Sánchez Llibre, i els exconsellers Anna M. Fusté i Antonio Martín.

Un dels moments més especials de la vetllada va ser el del lliurament de les insígnies de la FCPE. El  vicepresident primer Ramon Condal, guardonat amb la d´or, va fer un extens i sentit parlament on a banda d´afirmar que esperava veure un dia fet realitat el seu somni de veure  l’Espanyol arribar a la xifra mágica dels 40.000 soci, va demanar l´espanyolisme gaudir del bon moment esportiu de l´equip. Els guardonats amb la insignia de plata van ser el fotògraf Carlos Mira i el periodista Tomás Guasch, que va agraïr emocionat el suport incondicional rebut per l´espanyolisme en moments complicats de la seva vida professional. Un dels punts àlgids de la vetllada va poder sentir una extraordinària interpretació de l´himne del nostre club a càrrec del saxofonista Pep Poblet, acabat d´arribar de l´extensa gira que ha dut a terme acompanyant els artistes Víctor Manuel i Ana Belén, i que va ser corejat per tots els presents a l´acte. I també el poder veure en viu i en directe la samarreta que va entregar dijous passat al club Andrés Iniesta, que va ser mostrada per un dels capitans del primer equip, David García, que va compartir amb tots els penyistes el tram inicial de la festa.

Una de les parts més esperades de la vetllada era l´entrega dels diferents guardons atorgats per la FCPE a les personalitats més destacades del món espanyolista, un acte que han conduït els nostres companys Francesc Via i el Señor del Puro, que han aconseguit fer apareixer al llarg de tota la Gala el somriure entre el nodrit auditori, com també ho han fet els integrants del programa de TV3 Crackòvia, senzillament espectaculars en les seves imitacions de Sergio García, Dani Osvaldo, Mauricio Pochettino i Andrés Iniesta. També hem pogut gaudir en viu i en directe del discurs que a l´estrada ha fet l´alter ego d´en Dani, Xavi Giménez, de 10 en la seva recreació del president blanc-i-blau.

Paulatinament, s´ha anat fent entrega dels diferents premis. El guardó Dani Jarque al millor jugador de la temporada 2009-10 ha estat per a Javi Márquez, que ha recollit en el seu nom el seu pare. El corresponent a la projecció esportiva, patrocinat per Conservas Dani, atorgat a Jordi Amat, era recollit pels seus tres germans, i el premi al futbol base, patrocinat pel restaurant Pasa Tapas, ha estat per a Álvaro Vázquez, recollint-lo tambe el seu progenitor. El guardó dels Veterans, esponsoritzat per DB Schenker Spain-Tir, ha estat per a Jordi Lardín; el premi a la difusió del sentiment blanc-i-blau, patrocinat per l’Espai Memorial, ha estat atorgat en aquesta edició a Nacho Julià, que ha fet un discurs especialment emotiu recordant la seva trajectòria lligada a  l´Espanyol, com també ho estat el de Verònica Boquete, que s’ha emportat el premi del futbol femení patrocinat per Li-Ning, i ha aconseguit que tot l´auditori estallés en apladiments qun ha recreat una frase  que ja ha esdevingut popular a nivell mediàtic: “Yo por el Espanyol MA-TOOO!”; finalment, l´últim guardó, el corresponent al millor mitjà de comunicació patrocinat per Microflux, l ´ha recollit el productor del nostre espai Pericosonline.tv Xavier Boró, que ha volgut tenir praules d´agraïment per tots els telepericos que cada semana segueixen el nostre programa, i també per totes aquelles persones que en aquests anys han format part del nostre projecte, tant en la seva versió televisiva com en la d´internet. També hi ha hagut un espai per reconèixer la tasca dels diferents mitjans de comunicació que segueixen el dia a dia del club, representants pel director del diari BiB Josep Sánchez; el periodista d´El 9 Manel Rodríguez; el tertulià de Radio Marca Jaume Rodríguez i per Maria Eugenia Freginals, de Tiempo de Espanyol.

Finalment, ha prés la praula el president Daniel Sánchez Llibre, que a banda d´agraïr la gran tasca de difusió del sentiment espanyolista que segueixen duent a terme les penyes i de reconèixer els mèrits dels premiats a la gala, ha encoratjat tots els presents a participar de la propera ampliació de capital que serà aprovada a la propera JGA, inisitint en la necessitat de que el soci aprofiti aquesta oportunitat per anar més enllà i convertir-se en quelcom més, en accionista de l´entitat.