Un reconeixement de justícia

Els sis presidents de la FCPEEn una Sala de Presidents del RCDE Stadium plena de sentiment perico i passió penyística, la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona (FCPE) ha celebrat l’acte d’entrega de les insígnies d’or i d’argent a tots els presidents i directius dels seus primers 25 anys d’història. Aquest acte, inclòs en el programa de celebracions pel quart de segle d’existència de la FCPE, ha estat molt emotiu i, sens dubte, un merescut i just acte de reconeixement ala tasca de desenes d’homes i dones que han vertebrat el moviment penyístic blanc-i-blau des del 1991, quan es va fundar la Federació.

L’acte ha estat conduït pel director de Comunicació del club, Xavi Salvatella, i ha comptat amb la presència dels sis presidents que ha tingut la FCPE: Agustí Vilà i Lluís (1991-1996), Josep Ramió i Luque (1996-2000), Vicenç Nos i Melich (2000-2005), Ramon Rius i Marín (2005-2008), Alberto Ariza i Navarro (2008-2016) i l’actual president Alfred Puig i Guiu. També hi han assistit el conseller delegat del club, Ramon Robert, el conseller Mao Ye, el president de l’Agrupació de Veterans, Rafa Marañón, i els seus companys ex-jugadors Joan Josep Bertomeu i Iñaki Pérez de Arrilucea, així com la gran part dels directius de totes les èpoques de la FCPE i/o els seus familiars.

A més de les merescudes insígnies, tots els protagonistes de l’acte han rebut com a regal, cortesia de la Fundació del club, un objecte històric com és el llibre “Zamora. Mito y realidad del mejor guardameta del mundo”, reeditat per la pròpia Fundació i que va ser escrit pel memorable autor Francisco Gonzalez Ledesma.

La trobada, que ha servit també per rememorar grans moments de la història blanc-i-blava i del moviment social de l’entitat, ha conclòs amb la inauguració oficial de la placa de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol a l’anella interna del RCDE Stadium i al costat de la major part de plaques de les gairebé 200 penyes oficials que té el club. Sens dubte, un immillorable final per a un acte ple de sentiment perico i grans records de tota la trajectòria del moviment penyístic blanc-i-blau.

Galeria fotogràfica

Vídeo d’EspanyolTV