Comunicat de la FCPE

La Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona vol felicitar al nostre club i alhora manifestar el total suport al comunicat sobre la preocupació i consternació que tenim per l’anomenat “Cas Negreira”, que embruta greument la competició futbolística i l’esport que tant ens estimem.

Ja fa un temps que sembla que certes actituds d’alguns estaments del futbol van per uns camins en què el que menys els importa són els aficionats, i lluny de voler-ho arreglar, van engreixant el seu negoci i augmentant la seva egolatria, això sí, intentant-nos donar lliçons de valors i representativitat amb les complicitats dels alts estaments que els hi fan el joc.

Casos com els que ara es destapen no fan res més que malmetre una vegada més l’esperit futbolístic i és una falta total de respecte cap als aficionats, jugadors i propis clubs.

Sempre hem defensat que som un sentiment, i no volem que amb aquest sentiment es jugui, per la qual cosa cal que tots diguem prou de manipulacions, prou d’hipocresia, prou de blanquejament i prou d’amagar el cap sota l’ala. Exigim als organismes pertinents que donin totes explicacions necessàries i que es depurin responsabilitats a tots els nivells.

Això no va de colors, va de respecte i de dignitat per tornar a tenir un futbol de la gent i per a la gent, on l’esforç i l’ètica en la competició tornin a ser els puntals d’aquest meravellós i nostre futbol.