Comunicat oficial de la FCPE

                Cornellà de Llobregat,  6 de juliol de 2020

Un cop constatat l’imminent i pràcticament inevitable descens de categoria del RCD Espanyol de Barcelona, produït de forma vergonyosa, des de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona volem manifestar el següent:

  1. Volem expressar la nostra indignació, la nostra tristor, la nostra decepció, així com la ràbia i la impotència produïda pel lamentable descens de categoria. El cinquè dels nostres 120 anys d’història.
  2. Ens indigna profundament la vergonyosa temporada viscuda, la pitjor de la nostra història. Una temporada plena d’errors de planificació, fitxatges fallits de jugadors i entrenadors, amb errades continuades en la gestió esportiva, tal com ho hem estat denunciant des del passat mes de setembre, i que ens han dut a aquest trist desenllaç. Trobem inexplicable que una temporada tan important i il·lusionant com era aquesta amb la participació a l’Europa League, no fos planificada i reforçat convenientment l’equip, a l’estiu, tal com corresponia als responsables esportius i econòmics d’aquell moment, els quals van culminar una nefasta gestió. D’altra banda, trobem incomprensible que malgrat ser la temporada en la qual s’ha invertit més capital econòmic per reforçar l’equip, en el mes de gener, no s’hagi traduït en resultats positius.  El RCD Espanyol de Barcelona i l’afició no mereixen arribar a aquest final, com a institució històrica, club fundador de La Liga i un dels equips que ha disputat més temporades a primera divisió.
  3. Condemnem l’actitud, la falta de compromís, la falta de dignitat i la falta d’amor propi dels jugadors del primer equip del RCD Espanyol de Barcelona. No han estat a l’altura dels 120 anys d’història de l’escut que defensaven. Han demostrat una greu manca de professionalitat, han posat en dubte el seu nivell com a esportistes d’elit i han demostrat que en la seva majoria no mereixen ni poden continuar al club de cap manera.
  4. El projecte actual de model de club del RCD Espanyol de Barcelona ha fracassat. Creiem que és necessari i imprescindible un canvi radical en el model i en la gestió del club. Tanmateix, reclamem al President, Sr. Chen Yansheng, que garanteixi el futur econòmic, social i esportiu del club, tant a curt com a llarg termini.
  5. Demanem al President, Sr. Chen Yansheng, que cedeixi la presidència del RCD Espanyol de Barcelona a una persona establerta a Barcelona. Aquesta persona ha de poder dedicar-se a temps complet a dirigir el club. També, li demanem que nomeni un nou Consell d’Administració amb persones properes al RCD Espanyol de Barcelona, amb sentiment espanyolista i amb capacitat de gestió d’un club de futbol. Creiem que la distància física en què es troba el President, Sr. Chen Yansheng, l’impedeix poder gestionar el dia a dia del club, alhora que ha deixat el RCD Espanyol de Barcelona orfe de representació institucional i de defensa davant dels diferents estaments del futbol.
  6. L’afició necessita veure i percebre que les persones que gestionen i representen el club defensen a una entitat històrica com la nostra. Considerem que ni la representació institucional del Consell d’Administració ni la comunicació del club no ha estat ni l’adequada ni la necessària. Tot i que considerem que la tornada al Club del Sr. José María Duran és un pas positiu, creiem imprescindible un canvi radical en la representació institucional i en la política comunicativa del club.
  7. Considerem indispensable retrobar la identitat com a club, la qual ens ha de definir com a entitat i a on ens hem d’emmirallar. La nostra identitat i la nostra essència ha de ser un orgull per tots els que estimem i formem part el RCD Espanyol de Barcelona.
  8. Creiem que és imprescindible apostar fort per un projecte esportiu que garanteixi el retorn a la màxima categoria la pròxima temporada sense excuses. Creiem que cal fer-ho, amb foc nou, construint un nou equip, on no hi tinguin cabuda cap dels responsables tècnics i esportius d’aquest descens. El RCD Espanyol de Barcelona com a institució ha d’ estar sempre a primera divisió.
  9. El RCD Espanyol de Barcelona i els seus socis no mereixen ser tractats com ho han estat aquesta temporada. No podem acceptar que es jugui amb els sentiments dels nostres socis i aficionats. No hauríem d’haver de passar aquest tràngol.La FCPE vol enviar una fraternal abraçada a tots els socis i aficionats de l’Espanyol, en especial als més petits, en aquest moment tan dur i tan trist per tots els que estimem l’Espanyol.
  10. Malgrat que són dies negres en la nostra llarga història, el nostre sentiment és més viu i més fort que mai. Estarem com sempre, ajudant, defensant i lluitant. El Club i els seus 120 anys d’història estan per sobre de tot. Mai deixarem sol al nostre estimat Espanyol perquè l’afició és el cor,  l’escut i la veritable força d’un sentiment. N’ estem convençuts, tornarem ben aviat.

Avui, més que mai: Visca l’Espanyol!