Comunicat oficial de la FCPE

Logo-FCPELa Federació de Penyes del RCD Espanyol (FCPE), farta de la persecució i atac sistemàtic que pateix el nostre club i els milers de persones que professen el sentiment perico per part del Moviment Nacional-Barcelonista, reclama i exigeix respecte per a una institució catalana de 115 anys d’història.

Estem farts de les contínues insinuacions realitzades des d’alguns i concrets mitjans de comunicació, clarament dominats pel Nacional-Barcelonisme, sobre que el nostre equip es deixa perdre en determinats partits. Acusacions ridícules que encara són més greus atès que, pels rèdits econòmics dels acords en l’ombra entre els “grans”, ens veiem obligats a competir contra ells amb pressupostos en ocasions fins a quinze vegades inferiors als seus.

Estem farts que any rere any i sempre després de no aconseguir la victòria, determinats mitjans acusin als nostres jugadors de violents i, als àrbitres, de beneficiar-nos; quan de tots és sabut cap a on van sempre aquestes ajudes.

Estem farts d’haver de donar explicacions i gairebé disculpes per simplement plantar cara al nostre rival i disputar un partit de futbol amb intensitat i amor propi. Sembla que el Nacional-Barcelonisme prefereixi humiliar els seus rivals i, si no és així, despistar sempre amb un seguit d’excuses i arguments de pati de col·legi. Estem farts que mai no es parli bé d’un grup de jugadors, potser modests, però que després d’un gran partit han pogut arrencar un punt al seu
multimilionari rival.

Estem farts que mai es destaqui una afició que va omplir de color blanc-i-blau les graderies del nostre estadi i que va animar els 90 minuts a l’Espanyol amb passió. I encara estem més farts de que sempre es busqui l’excusa per acusar-la i danyar la seva imatge.

Estem farts que vulguin matar aquest esport creant solament dues realitats. La pluralitat és signe d’una societat sana i, per sort i encara que molts mai no ho puguin entendre, milers de persones preferim ser pericos o dels molts altres clubs que tenim a Catalunya, perquè aquesta és la grandesa de l’esport: competir en igualtat i en pluralitat de sentiments. I, és clar, saber guanyar i, sobretot, saber perdre… o en aquest cas empatar…

Visca l’Espanyol!

**************

La Federación de Peñas del RCD Espanyol (FCPE), harta de la persecución y ataque sistemático que sufre nuestro club y los miles de personas que profesan el sentimiento perico por parte del Movimiento Nacional-Barcelonista, reclama y exige respeto para una institución catalana de 115 años de historia.

Estamos hartos de las continuas insinuaciones realizadas desde algunos y concretos medios de comunicación, claramente dominados por el Nacional-Barcelonismo, sobre que nuestro equipo se deja perder en determinados partidos. Acusaciones ridículas que todavía son más graves dado que, por los réditos económicos de los acuerdos en la sombra entre los “grandes”, nos vemos obligados a competir contra ellos con presupuestos en ocasiones hasta quince veces inferiores a los suyos.

Estamos hartos que año tras año y siempre después de no conseguir la victoria, determinados medios acusen a nuestros jugadores de violentos y, a los árbitros, de beneficiarnos; cuando de todos es sabido hacia donde van siempre estas ayudas.

Estamos hartos de tener que dar explicaciones y casi disculpas para simplemente hacer frente a nuestro rival y disputar un partido de fútbol con intensidad y amor propio. Parece que el Nacional-Barcelonismo prefiera humillar sus rivales y, si no es así, despistar siempre con una serie de excusas y argumentos de patio de colegio. Estamos hartos que nunca se hable bien de un grupo de jugadores, quizás modestos, pero que después de un gran partido han podido arrancar un punto a su multimillonario rival.

Estamos hartos que nunca se destaque una afición que llenó de color blanquiazul las gradas de nuestro estadio y que animó los 90 minutos al Espanyol con pasión. Y todavía estamos más hartos de que siempre se busque la excusa para acusarla y dañar su imagen.

Estamos hartos que quieran matar este deporte creando solamente dos realidades. La pluralidad es signo de una sociedad sana y, por suerte y aunque muchos nunca lo puedan entender, miles de personas preferimos ser pericos o de los otros muchos clubes que tenemos en Cataluña, porque esta es la grandeza del deporte: competir en igualdad y en pluralidad de sentimientos. Y, está claro, saber ganar y, sobre todo, saber perder… o en este caso empatar…

Viva el Espanyol!